The existing deck was built in three separate stages and was in need of replacement. The owners wanted a similar shape, but wanted some changes to make the deck more usable and provide an ultra low maintenance structure. The answer was a composite dec The existing deck was built in three separate stages and was in need of replacement. The owners wanted a similar shape, but wanted some changes to make the deck more usable and provide an ultra low maintenance structure. The answer was a composite deck that was slightly larger than the existing one and to only have two level changes instead of three. The design turned out wonderful. The addition of some options to include Post lighting, Bird feeder hangers, A large standing planter and flush mount lights at the entrance to the house made this deck fit the bill perfectly.